Symptom

 Symtom vid kondylom?

Det är inte säkert att du omedelbart blir medveten om att du har smittats av kondylom. För en del personer kan det ta flera månader efter att ha kommit i kontakt med viruset innan könsvårtor bildas, men i andra fall kan uppstå efter ett par veckor. Du kommer troligen märka uppkomsten av vårtor eller knölar på den yttre eller inre genitala eller anala området. Det finns även många personer som bär på denna könssjukdom  utan att vara medvetna om det.

Vilka är orsakerna till könsvårtor?
Genitala vårtor kan man få genom att ha vaginalt, analt eller oralt sex med en person som är infekterade med HPV virus. De som inte säker sex eller ha flera sexuella partners kan vara mer i riskzonen, särskilt de som inte brukar använda kondom.
Hur känns vårtorna?
Könsvårtor kan orsaka klåda, sveda, små blödningar och ge smärta vid samlag. En del känner varken smärta eller klåda utan tycker bara att vårtorna ser otrevliga ut och är fula.

Prata med din partner

 vanliga könssjukdomar

Du bör så snabbt som möjligt prata med din partner så att ni kan få rätt behandling.

Finns det några risker med dessa vårtor?
Genitala vårtor kan vara obekväma eller obehagliga men de är oftast inte farliga. Du bör besöka en läkare för en lämplig behandling om vårtorna blöder okontrollerat. Om de blockerar öppningen till urinröret till den grad att du inte har möjlighet att kissa, måste du kanske gå till din läkare för behandling.

Kan kondylom behandlas?
Det finns flera krämer på recept såsom Aldara, Condyline och Warticon. Dessa kan beställas från flera online apotek. Dessa läkemedel kan hjälpa till att avlägsna vårtorna på ganska kort tid, det kan vara möjligt att bli vårt fri på inom en vecka.
Två säkra och trygga apotek  är HealthExpress och euroClinix där kan du efter en online konsultation enkelt och diskret beställa lämplig behandling. Blir du godkänd för behandling kan du få din leverans redan nästa dag. Vill du riska risken att drabbas så är kondom det bästa skyddet mot könsvårtor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *