Behandla mollusker

Mollusker

Mollusker är ett vanligt men helt ofarligt hud virus som i första hand drabbar barn, men vuxna kan även få mollusker. Det läker med tiden ut av sig själv men det tar  oftast lång tid,du kan räkna med att det tar upp till 6-8 månader innan alla knottror försvunnit.

Mollusker är vanligtvis inte kliande, smärtsamma, eller jobbiga. Det blir oftast inga ärr när dom försvinner , men ibland kan en liten grop bildas i huden. I ett fåtal fall kan huden bli lite ljusare där huden har drabbats av detta virus.

ta bort mollusker hemma

Mollusker hos barn

Det är vanligt att barn får mollusker. De sitter oftast på magen men kan också finnas utspridda på andra delar av kroppen.

Hos barn sprids det ofta lätt via dagis eller skola eftersom det är mycket smittsamt och eftersom hud viruset kan vara kvar länge är det inte möjligt att hålla ett smittat barn hemma. En enkelt tips är att när ditt barn har drabbats av smittan bör du klippa naglarna korta. Då går molluskerna inte sönder lika lätt och smittan sprids inte alls lika snabbt. Samtidigt kan du vid behov behandla molluskerna med en naturlig lösning som zymaderm.

​Naturlig behandling mot mollusker!

Snabb Fakta Zymaderm:

  • Applicera  enkelt två gånger per dag med applikationspensel
  • Se resultat inom 30 dagar
  • Kan användas av barn och vuxna
  • Kliniskt bevisad att förminska och eliminera mollusker
  • Minskar utslag och kliande mollusker snabbt
  • Smärtfri och snabbverkande behandling
  • Tillverkad av en naturlig blandning av patenterade ingredienser
  • Kostar ca 300kr

Finns det några eventuella biverkningar?
Den är gjord av endast naturliga ingredienser så du  eller ditt barn bör ej få några biverkningar ,men det kan vara klokt att kontrollera så att du inte är allergisk mot något av dessa naturliga ingredienser när du ska behandla mollusker hemma.

Finns det några eventuella biverkningar?
Den är gjord av endast naturliga ingredienser så du  eller ditt barn bör ej få några biverkningar men det kan vara klokt att kontrollera så att du inte är allergisk mot något av dessa naturliga ingredienser när du ska behandla mollusker.

Kan molluskerna komma tillbaka?

Mollusker hos barn kan dessvärre komma tillbaka flera gånger då barnen kan smitta varandra på förskola eller i skolan.

Det kan vara skönt att ha zymaderm hemma för framtida behov och snabbt kunna hjälpa sitt barn. Tack vare att det är en naturlig behandling är det inte farligt att behandla mollusker under längre perioder eller upprepa behandlingen om man drabbas igen.

Klåda

Mollusker medför klåda när barn kliar så kan molluskerna spridas.På barn leder det ofta till att de sprider sig över hela kroppen och även i ansiktet då barn ofta petar sig i ansikte. Barn har också svårt att låta bli att klia . Den jobbigaste effekten av mollusker är just klåda som kombineras med att det svider om man råkar klia sönder en mollusk.

Behöver barnen vara hemma från dagis?

Eftersom mollusker är helt ofarligt så behöver ditt barn inte vara hemma från förskolan eller skolan när dom har mollusker. Barn kan tycka att det är lite pinsamt att visa sig på gymnastiken eller i simhallen om man har många utslag, då kan en naturlig behandling lindra, men en behandling är inte nödvändig om du eller ditt barn har lindriga besvär.

Vill du ha ytterligare information om mollusker kan du besöka 1177.se  Du kan även få hjälp på andra språk via denna utmärkta gratis tjänst.  Vill du hellre  prata med någon kan du ringa 1177 för att få mer information om du är osäker.

Åter till behandla kondylom.se