Har du drabbats av kondylom?

Vad är  kondylom?

Behandla kondylom Varje år får ca100,000 män och kvinnor könsvårtor, eller som det  heter, kondylom.  Kondylom  orsakas av ett HPV virus. Genom att uppsöka läkare eller genomgå ett test kan man få fram en bekräftelse , då kan ni tillsammans hitta en bra lösning som är bäst för att din hy skall läka snabbt och smidigt.

 

Idag finns en rad olika sätt att behandla kondylom och förhindra att kondylom bryter ut igen.
Könsvårtor, som även kallas kondylom är inte helt ovanligt hos oss människor.  Det kan vara pinsamt att drabbas,men man behöver dock inte oroa sig, detta är en helt ofarlig sjukdom som orsakas av ett humant papillom virus som smittar vid sexuella kontakter.Kondylom kan ha ett mycket varierande utseende.

kondylom virus
Det ”farliga” med kondylom är att du kan bära på det utan att veta om det då de ibland inte är så synliga, om du ser dem liknar de samma vårtor som du kan ha på både händer och fötter. Dessa vårtor kan med tiden försvinna  av sig självt, men det finns behandlingar för att snabbare avlägsna dem.

Det här med könssjukdomar är oftast inte så enkelt, det finns många olika och även om det finns fakta kan det vara svårt att tyda symptom  ibland. Könsvårtor brukar synas och du kan känna dem, de liknar små knottror. Hos män och kvinnor uppkommer dom  på  olika ställen.
kondylom man Mannen
Mannens könsvårtor brukar synas på förhuden, ollonet,penisskaftet, urinrörsmynningen och i ändtarmsområdet. Könsvårtorna kan också sitta inne i urinröret,oftast precis innan öppningen.

Kvinnan
Hos kvinnan syns vårtorna vanligtvis på  blygdläpparna,urinrörs mynningen,på livmodertappen,  ändtarmsområde och i slidöppningen.

Vill du slippa att göra ett pinsamt läkarbesök kan du testa en naturlig hemma behandling. En effektiv sådan är zymaderm mot kondylom

Skulle inte detta hjälp dig så kan det vara klokt att kika på andra effektivare behandlingar.

Dessa kan vara Aldara eller Condyline.

Aldara

Aldara smörjs in på det drabbade området 3ggr i veckan. Börja med att tvätta händerna och rengör området som ska behandlas med tvål och vatten.Tar bort obehag och symtom.

Condyline

Condyline är även det en utvärtes behandling mot kondylom. Du applicerar  medlet under en period av 3 dagar, skulle detta inte vara nog så kan du behandla under en längre period.

Tänk på att alltid läsa bipacksedeln så att du vet att du tål behandlingen.

Så skyddar du dig

Kondom ger ett bra skydd mot kondylom, men det är inte helt säkert eftersom kondomen inte täcker alla ytor som eventuellt kan vara infekterade.

Tror du att du har drabbats?    

Om du anar att du har könsvårtor skall du uppsöka en läkare och göra en undersökning.  Sedan kan han diagnostisera att det inte gäller något annat och sedan rekommendera korrekt behandling.  På  STI- mottagningar bedömer  dom och behandlar  patienter med sexuellt överförbara sjukdomar.  Dessa mottagningar har oftast korta väntetider för att minska riskerna för fortsatt smittspridning.

Sedan en tid finns det en rad effektiva  hjälpmedel för dessa typer av sjukdomar, exempel på dessa  är som vi tidigare ha nämnt  wartrol,Condyline och Aldara dessa recept belagda läkemedel har hjälpt människor över hela världen med deras  problem med  kondylom.
Vill du läsa mer om olika behandlingar för att effektivt behandla könsvårtor kan du besöka   healthexpress  .

Där  kan du  beställa behandlingar, om du tycker att det är pinsamt att genomgå en undersökning hos din husläkare.

 

Vill du får mer information kan du läsa mer på 1177.se .

 

 

Detta inlägg postades i kondylom den av .