Symptom

 Symtom vid kondylom?

Det är inte säkert att du omedelbart blir medveten om att du har smittats av kondylom. För en del personer kan det ta flera månader efter att ha kommit i kontakt med viruset innan könsvårtor bildas, men i andra fall kan uppstå efter ett par veckor. Du kommer troligen märka uppkomsten av vårtor eller knölar på den yttre eller inre genitala eller anala området. Det finns även många personer som bär på denna könssjukdom  utan att vara medvetna om det.

Vilka är orsakerna till könsvårtor?
Genitala vårtor kan man få genom att ha vaginalt, analt eller oralt sex med en person som är infekterade med HPV virus. De som inte säker sex eller ha flera sexuella partners kan vara mer i riskzonen, särskilt de som inte brukar använda kondom.
Hur känns vårtorna?
Könsvårtor kan orsaka klåda, sveda, små blödningar och ge smärta vid samlag. En del känner varken smärta eller klåda utan tycker bara att vårtorna ser otrevliga ut och är fula.

Prata med din partner

Du bör så snabbt som möjligt prata med din partner så att ni  vid behov kan få rätt behandling. Har varken du eller din partner några större besvär så är det inte nödvändigt att behandla vårtorna. Det kan ta ganska lång tid innan alla vårtor har försvunnit.

Finns det några risker med dessa vårtor?
Genitala vårtor kan vara obekväma eller obehagliga men de är oftast inte farliga. Du bör besöka en läkare för en lämplig behandling om vårtorna blöder okontrollerat. Om de blockerar öppningen till urinröret till den grad att du inte har möjlighet att kissa, måste du kanske gå till din läkare för behandling.

Kan kondylom behandlas?
Det finns flera krämer på recept såsom Aldara, Condyline och Warticon. Dessa kan beställas från flera online apotek. Dessa läkemedel kan hjälpa till att avlägsna vårtorna på ganska kort tid, det kan hjälpa dig att snabbare bli vårt fri . På start sidan hittar du mer information om dessa behandlingar och vilka verksamma substanser som ingår i dessa läkemedel.
Ett säkert och tryggt apotek  är euroClinix där kan du efter en online konsultation enkelt och diskret beställa lämplig behandling, där finner du även några bilder på vanliga kondylom vårtor. Blir du godkänd för behandling kan du få din leverans redan nästa dag.

Vill du minska risken att drabbas så är kondom det bästa skyddet mot könsvårtor. En kondom ger inte ett helt säkert skydd då vårtorna kan sitta på ställen som kondomen inte täcker. Tycker du att det är pinsamt att köpa kondom i butik så finns det idag många online apotek där du enkelt och diskret kan beställa kondomer.

Du kan även via treated.com beställa behandlingar  mot könsvårtor.

Vill du veta mer om detta online apotek så  kan du läsa mer på start sidan https://www.behandla-kondylom.se

Har du endast lindriga besvär så är det klokt att vänta ut en naturlig läkning och inte påbörja någon behandling mot genitala vårtorna.